Izvor: Privredna komora Crne Gore

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot, organizovala je 26. februara 2018. godine radni sastanak posvećen slobodnim zonama u Crnoj Gori i Srbiji, s posebnim osvrtom na poslovanje i rad Slobodne zone Pirot. Sastanak je inicirala kompanija Uniprom – KAP.

Izvor: AntenaM

Uistinu, problem sa pejzažom u Crnoj Gori je, bilo da se radi o moru ili planinama, u tome što je sve podjednako ''zarazno'', kaže Votson.

Predstavnici supermoćne američke agencije OPIC OPIC borave ovih dana u Crnoj Gori.

Izvor: Madeinmontenegro

Najveći crnogorski izvoznici u prošloj godini bili su Uniprom, Elektroprivreda (EPCG) i Uniprom metali, a uvoznici Jugopetrol, Krnovo Green Energy i Voli trade, saopšteno je iz Uprave carina.

Podatke o tome koliko je ko uvezao ili izvezao u novčanim iznosima smatraju se tajnim.

Izvor: Bankar.me

Poreska uprava Crne Gore objavila je danas novu Bijelu listu na kojoj je 256 preduzeća sa najvećim stepenom fiskalne discipline.

“Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza."

Izvor: Vijesti

On je na okruglom stolu u Privrednoj komori o industriji metala u Crnoj Gori najavio da će iduće sedmice Uniprom KAP potpisati novi ugovor o proizvodnji malih legura, a ta investicija vrijedi oko šest miliona eura.

Izvor: RTCG

"Kompanija Uniprom KAP, vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), je u prethodnom periodu investirala preko 10 miliona eura u poboljšanje svojih proizvodnih kapaciteta, a postoje čvrsta uvjerenja i garancije vlasnika da će u narednom periodu biti dodatno uloženo preko 18 miliona eura, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić nakon današnje posjete KAP-u.

Izvor: AntenaM

Kompanija Uniprom je danas u Podgorici potpisala Sporazum o saradnji sa austrijskom kompanijom Hertvik Inženjering u vrijednosti od 15 miliona, za izgradnju fabrike bileta (trupaca) kapaciteta 60.000 tona i fabrike silumina (fabrika legura) 30.000 tona.

Izvor: SEEbiz / RTCG

Prosječna plata u KAP-u prije ulaska Uniproma bila je 550 sad je 750 eura, a vlasnik KAP-a Veselin Pejović kaže da je fabrika danas produktivnija nego prije pola godina. Šef menadžerskog tima koji upravlja Kombinatom aluminijuma.

Svaki drugi dan u KAP-u se u pogon pusti po jedna remontovana ćelija u Elektrolizi B. Takvim tempom kompletna serija biće u pogonu u avgustu.  

UNIPROM NIKŠIĆ DOO 
81400 Nikšić | Novaka Ramova 17 | Montenegro
Telefon: +382 (0)40 213 503 | Fax: +382 (0)40 212 709
Email: uniprom-office@t-com.me | Internet prezentacija:  www.uniprom.me

JUMP TO TOP